Portugese tegels, Marokkaanse tegels en Cementtegels
Ons credo: “Als het vlak is, kun je het betegelen” kent vele gedaanten…….

 

Portugese tegels / cementtegels / Marokkaanse tegels in een hal,gang

De hal is uitermate geschikt om Portugese tegels in te leggen. Hoe groter de hal hoe statiger het effect. In vroegere tijden werden vaak alleen in de hal deze cementtegels gebruikt. In de rest van het huis werden dan andere plavuizen gebruikt. De hal was en is natuurlijk het visitekaartje van uw huis!
Gaat u Portugese tegels leggen in uw hal, dan is het belangrijk om de breedte in de gaten te houden. De breedte is het referentiepunt. U begint in het midden met het leggen van de cementtegels en werkt dan naar buiten toe. Belangrijk is het dat de Portugese tegels een volledig patroon blijven vormen en dat u niet uitkomt op een half patroon. In de lengte is het niet zo belangrijk om de cementtegels op een heel patroon uit te laten komen. U maakt dus eerst een tekening om te kijken hoeveel patronen Portugese tegels u kunt gaan leggen. Met de boordtegels kunt u altijd een beetje spelen. Begin in ieder geval niet lukraak met het leggen van de cementtegels om problemen te voorkomen. Niet iedere gang is hetzelfde en vaak bestaan er meerder manieren om de Portugese tegels in een gang te verwerken. Wij geven u graag advies om de cementtegels volledig tot hun recht te laten komen! Zo kunnen we onder andere met een tekenprogramma kijken hoe de Marokkaanse tegels het beste gelegd kunnen worden in uw hal.

portugese tegels hal A portugese tegels hal C Flowerz 4 Blue Version Curlz White Portugese tegels  

 

 

Portugese tegels / cementtegels / Marokkaanse tegels keuken/keukentegels
Het gebruik van Portugese tegels in uw keuken is geen enkel probleem. Meestal wordt uw keuken intensiever gebruikt dan de andere ruimtes in uw huis, maar de juiste behandeling van de cementtegels voorkomt veel problemen. Tevens is de toplaag van onze Portugese tegels en paar mm dik, dus ze kunnen wel tegen een krasje of stootje. Er is zoveel keuze in motieven en kleuren dat er altijd wel een geschikte cementtegel is te vinden die bij uw keuken past. Van klassiek tot ultra-modern.
Portugese tegels in een keuken is dus geen probleem. U kunt op onze site veel foto’s bezichtigen van klanten die Portugese tegels hebben toegepast in hun keuken.

Portugese tegels keuken Fairy Floss  Portugese tegels keuken sirius black reverse  Portugese tegels keuken Sirius Green 20x20 cm
Portugese tegels / cementtegels / Marokkaanse tegels toilet,wc

Het meest bekeken vloertje in huis, het toilet. Met een relatief kleine investering creëert u een mooie sfeer op de wc met onze cementtegels. Misschien kiest u voor het populaire en klassieke zwart-wit, maar er zijn vele andere kleuren cementtegels die uw toilet een andere dimensie geven. Ook het betegelen van de wanden wordt steeds vaker toegepast.

 

Portugese tegels / cementtegels badkamer/ Marokkaanse tegels /badkamertegels

Bij het gebruik van Portugese tegels in een badkamer is een goede impregnering van essentieel belang. U zult de cementtegels misschien wat vaker dan normaal moeten behandelen om het gewenste resultaat te behouden. Laat u goed voorlichten omtrent het gebruik van boordtegels, omdat de badkamer vaak een andere vorm heeft met de daarbij behorende kieren en nisjes. Vaak is het mooier om in een effen tegel te gaan snijden om zodoende het motief niet te doorbreken.

 

Portugese tegels / Marokkaanse tegels / cementtegels woonkamer

Het karakter van de woning bepaalt vaak of het gebruik van Portugese tegels in de woonkamer een meerwaarde kunnen zijn. De keuze van het patroon is heel belangrijk en kan de woonkamer breken of maken. Wij geven hierover vrijblijvend advies in onze showroom. Vaak geeft het leggen van effen cementtegels in combinatie met een boordtegel al het gewenste effect.

 

( Dak) terras of balkon met Portugese tegels / cementtegels/ Marokkaanse tegels /terrastegels
Helaas is alleen het klimaat anders hier in Nederland, maar verder hoeft niets u ervan te weerhouden om de zomerse sfeer naar je balkon of dakterras te halen. Zo gebeurt dat in de mediterrane landen ook en thuis is dat ook mogelijk, mits een goede behandeling wordt toegepast. De vraag of Portugese tegels ook buiten kunnen worden toegepast wordt vaak gesteld. In principe zou dit mogelijk moeten zijn, maar omdat de Portugese tegels buiten worden gebruikt staan ze bloot aan de weersinvloeden. Vooral zonlicht zal de Portugese tegels buiten aantasten en jaarlijks onderhoud is gewenst. Je zult de Portugese tegelvloer elk jaar in moeten smeren met kleurverdiepers om de kleuren niet te laten vervagen. Als je dit doorrekent over een aantal jaren, dan ben je op de lange termijn goedkoper uit om een antieke keramische vloer te leggen in plaats van Portugese tegels buiten te gebruiken.

 

Muren en wanden
Portugese wandtegels
Cementtegels
Wandtegels
Geen enkel probleem. Need we say more.. Het is vlak, dus…..
Portugese wandtegels zijn natuurlijk de hand beschilderde kleine tegeltjes die overal in Portugal terug zijn te vinden, maar als onze Portugese tegels tegen een wand worden toegepast noemen wij het gemakshalve Portugese wandtegels. Eigenlijk zijn dit Portugese vloertegels die tegen een wand worden geplaatst. De cementtegels zijn hierdoor een stuk dikker dan een wandtegel, nl 16 mm. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn. Hiervoor zijn mooie oplossingen voorhanden…