Cementtegels buiten gebruiken

Een veelgestelde vraag die we van klanten krijgen , is of men de Portugese tegels en cementtegels ook buiten kan plaatsen. Technisch gezien zou dit wel degelijk mogelijk zijn. Er wordt vaak beweerd dat de tegels dan kapot zouden vriezen, maar in al onze uitgevoerde testen was dit geen enkel keer het geval , al valt 100% garantie nooit te geven, omdat een Portugese tegel in beginsel een poreus karakter heeft.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is niet de vorst de grootste bedreiging als u Portugese tegels buiten gaat leggen, maar het zonlicht ( UV-straling). Door deze blootstelling zullen de pigmenten van de cementtegels gaan vervagen en men zal de motief tegels steeds moeten blijven behandelen om ze blijvend te beschermen. Aangezien deze behandelmethode moet worden herhaald, zullen we adviseren om voor antieke keramische motief tegels te kiezen. Deze zijn duurder in aanschaf, maar zullen al gauw break-even spelen met de Portugese motief tegels. Op middellange termijn en lange termijn zult u hiermee aanzienlijk goedkoper uit zijn.

Laat u adviseren in onze showroom om teleurstellingen te voorkomen: wel of geen Portugese tegels en cementtegels in uw tuin gebruiken
Samengevat kan men concluderen dat als men Portugese tegels en cementtegels buiten wil gaan gebruiken, men beter kan kiezen voor de antieke keramische variant. Tevens zullen de langdurige weersinvloeden zoals bijvoorbeeld regen ( zuurtegraad ) altijd een aanslag plegen op uw Portugese tegels en cementtegels. Wilt u een Portugese tegelvloer gebruiken voor een overkapping, dan vormt dit geen belemmering.   FLOORZ kan voor uw specifieke situatie een rekensom maken om beide opties te vergelijken. Kom voor meer informatie langs in onze showroom. Onderstaand enkele projecten van toepassingen van antieke keramische tegelvloeren voor buitengebruik. Bekijk onze actuele voorraad Portugese tegels of ga direct naar onze actuele voorraad  antieke vloertegels.

 

portugese tegels buiten toepassen